PUSTOVANJE V DOMU LIPA

Za pusta je bilo v Domu Lipa veselo, delovno in zabavno, seveda pa ni manjkalo veliko smeha solz ter otroške razigranosti.

Zaposleni in stanovalci  so zjutraj pekli krofe in miške ter se pripravljali na pustno rajanje. V  dopoldanskem času so nas obiskale čudovite velike in male pustne šeme iz vrtca Štore. Teh so se stanovalci najbolj razveselili. Spidermani, različne živali, policaji, gasilci, medicinske sestre, zdravnice, princeske, čarovnice in še bi lahko naštevali, so  v skupnih prostorih doma prepevali ter  deklamirali pustne pesmice. Stanovalci so jih budno spremljali, občudovali in jim ploskali. Popoldan  pa so se domske pustne šeme zbrale glavni jedilnici, kjer se je odvijalo razigrano  pustno rajanje z Duo midva. Maske so si stanovalci pod vodstvom gospodinj in delovne terapevtke pripravili sami. Spremenili so se v prave maškare. Dimnikarji, žirafe, indijanci, čarovnice, palčki in Sneguljčica, policaj in lovec ter cigani  so ob spremljavi muzikantov kavbojev plesali, se smejali pustnim norčijam ter sladkali s pustnimi krofi.

Rajanja se je udeležilo veliko pustnih mask in gledalcev.  Pustna druščina je podelila nagrade za najboljše maske. Glede na to, kako je bilo veselo in glasno, nas zagotovo čaka topla pomlad, saj so maske zelo pridno preganjale zimo.

  ENERGETSKA-IZKAZNICA