Materinski dan je neformalen praznik posvečen materam. Praznovanje materinskega dne izvira iz ZDA, kjer ga praznujejo od leta 1910, v Evropo pa je navada prišla po prvi svetovni vojni. Sprva je bil določen 15. maj, potem pa prestavljen na 25. marec. V Sloveniji se po drugi svetovni vojni materinski dan zaradi praznovanja dneva žena, 8. marca, praviloma ni praznoval. Danes pa je spet v veljavi in se praznuje 25. marca.

 Prireditev posvečena materam je v ta namen potekla tudi v našem Domu.  Učenci Osnovne šole Štore so s petjem, igranjem in deklamacijami privabili srečo na obraz naših stanovalcev ter jim orosili oči. Nastopajoči  so v ospredje postavili mamo, ljubezen in srečo. Poleg otroškega pevskega zbora  OŠ Štore, pod vodstvom Marjete Kranjc, nas je raznežil tudi nastop mladinskega pevskega zbora, ki ga vodi učiteljica Sandra Feketija. Učenci so s svojo mladostno energijo, simpatičnostjo in nasmejanimi obrazi ta dan polepšali in popestrili ter dokazali, kako veliko jim pomenijo mame in so jim nadvse pri srcu.

Ob materinskem dnevu  je tista prvotna ideja in plemenita misel, izkazati mamam, kako hvaležni smo jim za vse, kar nam dajejo, četudi je to velikokrat zamolčano.

  ENERGETSKA-IZKAZNICA