»Čas beži in spet je leto naokoli. Danes smo se zbrali, da skupaj proslavimo 8. obletnico delovanja našega doma. » S temi besedami je ga. Marinka Hrnčič, direktorica doma pozdravila vse navzoče v dvorani  6. oktobra, kjer smo s  prireditvijo obeležili obletnico doma.

Direktorica Marinka Hrnčič, je med drugim dejala: »Marsikaj je bilo  v tem času narejenega in mislim, da se lahko s ponosom ozremo nazaj, saj smo dosegli veliko. Trudimo se, da popestrimo stanovalčev  vsakdan in jim omogočimo, da preživijo  jesen svojega življenja, kar najbolj kvalitetno.» Ob tej priliki se je  zahvalila vsem sodelavcem za trud, požrtvovalnost ter dobro voljo, ki jo prinašajo v naš dom.

Stanovalcem doma pa je zaželela prijetno bivanje v našem  domu, obilo dobrega počutja ter zvrhano mero optimizma.

Čestitkam ob obletnici so se pridružili tudi člani Folklorne skupine Blagovna s svojim nastopom. Prisotnim v dvorani so prepevali znane ljudske pesmi, zaplesali ljudske plese ter prikazali nekatere stare kmečke običaje, kot so: »Peričakanje, Špegu tanc, Kovtre šivat« in podobno.  Z običaji in plesi so nastopajoči pokazali, da je bilo  življenje na kmetiji težko, hkrati pa veselo in zabavno.

  ENERGETSKA-IZKAZNICA