Leta  tečejo in nič ne rečejo. Tako je tudi pri nas doma.  Te dni smo v Domu  praznovali  7. obletnico delovanja Doma Lipa. Obeležili smo jo z prazničnim kosilom ter popoldansko  prireditvijo.

V nabito polni dvorani je prisotne najprej nagovorila ga. Marinka Hrnčič, direktorica doma. Povedala  je  nekaj besed ob obletnici delovanja doma. Potem pa se je začelo peti, igrati in plesati.  Na prireditvi so nastopili člani folklorne skupine Blagona. Folklorna skupina Blagona deluje že 7. let, pod vodstvom ga. Katarine Pavlič. Prisotne v dvorani so razveselili z plesi Ziebenšrit, Šamarjanko, Klobuk polko, Krajc polko in Vrtenico. Plesne pare sta spremljala dva spretna muzikanta. Po prvem spletu so pevci folklorne skupine zapeli tri stare ljudske pesmi, katerim so se stanovali z veseljem pridružili. Tisti najbolj spretni, pa so tudi zaplesali. Sledil je drugi splet plesov, v katerem smo videli Štajerske plese: Štajeriš, Cvajšrit, Požugana, Tramblan, Nojkatoliš in Jaz in ti.

Čas nam je še hitreje tekel kot po navadi in že smo se morali posloviti. Jutri je nov dan in mi gremo  novim dogodivščinam  naproti. Nič zato, saj so imeli 15. oktober poseben dan, katerega ne bomo kmalu pozabili.

  ENERGETSKA-IZKAZNICA