1. maja 2016 je praznovala svoj visok življenjski jubilej stanovalka doma, ga. Monika Malgaj. Ga. Malgaj se je rodila leta 1915 v Dobju pri Planini. Po končani osnovni šoli je naredila tečaje za šiviljo. Nato se je zaposlila na kmetiji, kjer je bila gospodinjska pomočnica. Spoznala je bodočega moža, se poročila in si z možem kupila hišo v Gorici pri Slivnici. Skupaj sta imela tri otroke, dva sinova in hči. Hči trenutno živi v Ljubljani, sinova pa sta že pokojna. Bila je pridna, delovna, skromna, saj je rada skrbela za svojo družino, zraven tega pa je hodila pomagat še drugim. V prostem času je rada pletla, šivala in delala na vrtu.  Pri svojih stotih letih, se je odločila da gre v doma. V domu Lipa je že od meseca marca 2016.

Pravi, da ji je tukaj udobno, saj ji nudijo pomoč, ki jo pri svojih letih potrebuje, ker že težko hodi in tudi slabo vidi. Kadar je pokonci, se rada druži s sostanovalci in obiskovalci, za katere pravi, da jih je veliko.

Njen visok jubilej, 101. rojstni dan ga. Malgaj Monike  smo obeležili v skupni jedilnici tretjega nadstropja, kjer je gospa Monika trenutno doma. Slavljenki so se pridružili še nekateri zaposleni doma, sostanovalci doma ter domski zbor Lipa s harmonikarko Jasno. Na praznovanju so ji najprej voščili ga. Marinka Hrnčič, direktorica doma, g. Aleš Oreškovič, strokovni vodja doma in  ga. Jasna Adam, vodja oddelka. Nato so sledile lepe želje še s stani ostalih zaposlenih in sostanovalcev. Slavljenki so zapeli  člani domskega zbora Lipa pod vodstvom zborovodkinje Sabine  G., na harmoniki pa jih je spremljala Jasna C.. Ga. Malgaj je z veseljem prerezala torto, sledila je zdravica in prijetno druženje ob kozarčku vina in sladki torti. Ga. Monika pravi, da si želi le še zdravja ter da bi jo noge še dolgo držale pokonci. To so tudi naše želje.

  ENERGETSKA-IZKAZNICA