18. februar 2023 je bil za naš dom poseben dan. Stanovalka doma, ga. Matilda Maček, naša »Tilčka« iz Nove Cerkve je praznovala 100-ti rojstni dan. Ga. Tilčki, ki je polna optimizma, skromna in zagotovo ljubi življenje  je pripadla čast, da je ena izmed redkih stanovalk, ki so  v našem domu dočakali ta častitljivi jubilej. Seveda se za dom spodobi, da obeleži tako pomemben dogodek ter izkaže spoštovanje slavljenki, ki ima za seboj že celih 100 let.

Delovna terapevtka se je  na njeno željo ter s svojci gospe Matilde dogovorila in organizirala praznovanje še v krogu stanovalcev doma ter znancev in prijateljev.

Dogodek se je odvil  22. februarja popoldan na  oddelku 3. nadstropja v skupnem prostoru, kjer gospa tudi prebiva. Dopoldan jo je obiskala frizerka, nato so izbrali obleko  in ko so prišli prvi stanovalci in obiskovalci je že bila nared. Na začetku smo nazdravili s penino in ji je vsak posebej čestitali za jubilej. V kuhinji doma so pripravili veliko torto. Slavljenka se je praznovanja zelo veselila, bila je  vsa nasmejana in se ves čas pogovarjala z nami in sostanovalci. Ponosna je bila, da je dočakala ta dan. Še posebej se je razveselila šopka in vsakega posebej od nas, ki smo ji čestitali ter z njo praznovali.

V prijetnem vzdušju je čas hitro minil. Vsi prisotni smo bili veseli, da smo se lahko udeležili tako pomembnega slavja. Gospe Tilčki želimo še  mnoga leta, predvsem pa, da bi ji služilo zdravje in da bi se še naprej dobro počutila med nami.

  ENERGETSKA-IZKAZNICA