Te dni je ga. Terezija Grobelnik v Domu Lipa Štore praznovala svoj visoki jubilej, 100. let. Praznovanja se je udeležilo veliko število sostanovalcev  in zaposlenih v domu, njeni najbližji,   člani Društva upokojencev Vrbje, podžupan občine Žalec ter harmonikar.

Gospa Terezija se je rodila 15. 10. 1923  na Frankolovem v družini devetih otrok. Končala je obrtno trgovsko šolo in se zaposlila v »sedanjem Merkatorju » Celje. Tam spoznala moža in se preselila v Žalec. Rodila je tri sinove. Nato se je zaposlila v Savinskem Magazinu, kjer je delala do upokojitve.  Z možem sta si zgradila hišo v Vrbju, kjer je imela tudi veliki vrt. Mož ji je pred 20 leti umrl in je ostala v hiši skupaj z vnukinjo in njeno družino, ki so  živeli v spodnji etaži hiše.  V pokoju je hodila na ročnodelski krožek 16 let. Tam se je dobro počutila in se družila z ostalimi članicami krožka, kjer so skupaj vezle, pletle in opravljale druga ročna dela. Pove, da ji je bilo na teh srečanjih zelo lepo. Nekega dne, ko je bila sama doma, je zelo padla in se poškodovala, našel jo je sin. Bila je nekaj časa v bolnišnici, od tam pa je prišla k nam na okrevanje.

Gospa Terezija je nastanjena v Domu Lipa Štore od leta  2018. V tem času je bila v domu zelo aktivna. Po svojih močeh in sposobnostih se je vključevala v različne dejavnosti, ki so potekale v domu.  Tako je rada hodila na telovadbo, ročna dela, različne ustvarjalne in zaposlitvene delavnice, vključevala se je v delovno terapijo in sodelovala s službo fizioterapije, kjer se je uspešno postavila na noge ter hodila ob pomoči. Gospa je zelo motivirana za vse aktivnosti, ki potekajo v domu, prav tako ima močno voljo in željo po rehabilitaciji v kolikor ji zdravje dopušča. V domu je gospa v  svojem prostem času  veliko pletla, pri tem je bila zelo natančna in vztrajna. Trenutno ne zmore več plesti, si pa želi, da bi ji roke služile ter bi lahko zopet to počela.

  ENERGETSKA-IZKAZNICA