»Prišla je pomlad, učakal sem jo rad, da bi zdrav vesel, lepe pesmi pel. To me veseli, trav’ca zeleni, drobna ptičica pa žvrgoli.« S temi besedami so pričeli pomladni nastop učenci iz Osnovne šole Štore.  V domu Lipa Štore so se zbrali 19. marca, kjer so stanovalcem doma prepevali, deklamirali in igrali na instrumente.

S svojim nastopom so nam vsem prisotnim  v dvorani  zaželeli vse dobro ob marčevskih praznikih: dnevu žena, 40 mučenikov in materinskem dnevu. Na prireditvi je najprej zapel  domski zbor Lipa dve pesmi z naslovoma: Mamica je kakor zarja in Vrtec ogradila bodem. Sledil je nastop Otroškega pevskega zbora  in Mladinskega pevskega zbora. Ajda Knez je recitirala pesem Očka Korenjak,  Enja Cvetič pa pesmi Dedek in Babica. Na harmoniko sta zaigrala Dunja Bursać in Aljaž Vrečko. Učenci 3. b razreda so zaplesali in zapeli pesem Ob bistrem potoku je mlin, učenci 5. razreda pa so povedali pesem Andreja Rozmana Roza, Nekaj ti moram povedati.

Nastop so učenci zaključili z željo, da naj nam čas ne mine prehitro ter naj si vzamemo čas za prijatelje in jim  povemo, da jih imamo radi.

  ENERGETSKA-IZKAZNICA