OBVESTILO – OBISKI

 

Spoštovani svojci,

obveščamo vas, da bodo vrata našega doma ponovno odprta za obiske z 31.7.2020.

Pri tem vas želimo ponovno opozoriti na dosledno upoštevanje vseh predpisanih preventivnih ukrepov.

Obiskovalcem, ki ne bodo dosledno spoštovali vseh navodil in preventivnih ukrepov za preprečevanje okužb, obiski ne bodo dovoljeni.

Obiski bodo še naprej potekali vsak dan dopoldan med 9. in 11. uro ter popoldan med 13. In 17. uro. Pri tem bo potrebno dosledno upoštevati sledeča pravila:

  • vsakemu stanovalcu se omogoči 1 obisk tedensko;
  • obiski so možni samo ob predhodni najavi in ob točno dogovorjenem terminu. Obisk lahko najavite na naš mail info@domlipa.si na  telefonsko številko 08/2009-200 vsak delovni dan do 15. ure;
  • obiski so dovoljeni samo ožjim družinskim članom oz. stanovalcem najbližjim osebam;
  • omejeni so na eno, odraslo, zdravo osebo in so časovno omejeni na 30 min;
  • obvezna je pravilna uporaba zaščitnih sredstev ter razkuževanje rok ob vstopu in izstopu iz doma ter upoštevanje varnostne razdalje min. 1,5 m;
  • obiskovalec mora podpisati izjavo s katero potrjuje, da je bil v zadnjih 14 dneh zdrav brez kakršnihkoli znakov okužbe in da ni bil v stiku z nobeno osebo, ki je imela znake okužbe ter da v zadnjih 14 dnevih ni bil v nobeni od rizičnih držav. Obiskovalcem se bo merila telesna temperatura;
  • obiski bodo potekali zunaj – pred samim vhodom v dom; kjer je potrebno ravno tako spoštovati varnostno razdaljo oz. uporabljati zaščitno masko. Izjemoma bodo obiski dovoljeni v prostorih doma.
  • odsvetuje se objemanje, poljubljanje in dotikanje obraza;

Situacija s katero se srečujemo in ki na žalost postaja nova realnost, od nas zahteva dnevno spremljanje in prilagajanje preventivnih ukrepov, s katerimi želimo najti ravnovesje med ukrepi, ki bodo zmanjšali možnost vnosa in širjenja okužb ter pravico stanovalcev in svojcev do osebnega stika. Zavedamo se, da se z vsakim poslabšanjem epidemiološke slike v Sloveniji povečuje možnost vnosa virusa, zato je ob tem še toliko bolj pomembno striktno upoštevanje vseh do sedaj izdanih navodil.

Dejstvo je, da se bomo morali naučiti živeti z virusom in da bodo takšni in drugačni ukrepi predstavljali za nas nov način življenja.

 

Štore, 30.7.2020                                                                          Kolektiv Doma Lipa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  ENERGETSKA-IZKAZNICA