Spoštovani,

leto, ki je bilo tako drugačno od drugih, se počasi izteka. Zagotovo je bilo to leto, leto za pozabo. Za zaposlene v domovih kot tudi v bolnicah, je bilo to eno najbolj napornih obdobij in težkih preizkušenj. Medtem, ko je življenje v državi in tudi v svetu v veliki meri zastalo, smo se sami soočali z velikimi napori, spremembami in novimi, nepoznanimi izzivi. Še težja je bila in žal še vedno je, celotna situacija za naše stanovalce in njihove svojce. Omejitve, izoliranost, pomanjkanje pravega družabnega življenja, je na vseh nas pustila svojo sled. Upamo in verjamemo, da bo vse skupaj kmalu le neprijeten spomin in hkrati opomin, da nič v življenju ni samoumevnega.

V Domu Lipa smo prvo bitko s Covid – 19 precej uspešno prestali. Okužbe smo uspeli zamejiti in tako na današnji dan v domu nimamo nobenega okuženega stanovalca. Zavedamo se, da se lahko situacija v hipu spremeni, hkrati pa se nadejamo, da bomo uspeli brez okužb zdržati do cepljenja, ki bo predvidoma že to nedeljo ali ponedeljek.

V prvi fazi bo cepivo namenjeno stanovalcem DSO, ki Covid – 19 še niso preboleli. V našem domu se je za cepljenje odločila velika večina stanovalcev, kar toplo pozdravljamo. Med zaposlenimi izvajamo redno, preventivno tedensko testiranje s hitrimi testi. Vsi zaposleni vlagajo veliko dela, truda in zanosa k obvladovanju dane situacije. Zelo dobro se zavedamo, da bi svojci kot tudi stanovalci želeli kar največ časa preživeti s svojimi najdražjimi, kar žal v tem trenutku, še vedno ni v celoti izvedljivo zaradi kadrovskih in prostorskih možnosti. Tako bodo tudi v prihodnjih dneh obiski potekali vsak delovni dan, po predhodnem dogovoru s socialno delavko. Prosimo za dosledno upoštevanje vseh ukrepov.

Vljudno vas še naprej naprošamo za kar največ potrpljenja in razumevanja, saj si močno želimo, da cepljenje uspešno v celoti zaključimo, kar v primeru novih okužb, ne bo v celoti izvedljivo.

V vsej tej norišnici, ki smo ji bili priča v tem letu in tudi sedaj ob koncu leta, kar malo pozabljamo, da so pred nami praznični dnevi. Še posebej to občutijo naši zaposleni. Zato bi rada ob tej priliki izrekla veliko pohvalo vsem sodelavcem, ki so se do sedaj

resnično izkazali. Pravi karakter ljudi spoznaš ravno v težkih časih. Veseli me, da ste del tima Doma Lipe.

Za nami je leto preizkušenj, leto, ki nas bo zaznamovalo, leto katerega premagujemo z optimizmom, da bo jutri tako kot je bilo.

Vsem vam želimo miren božič in veliko zdravja, iskrenih objemov, sreče in zadovoljstva v letu 2021.

Marinka Hrnčič

Direktorica

  ENERGETSKA-IZKAZNICA