OBVESTILO    20.11.2020

 

Spoštovani svojci,

 

kmalu bo mesec dni od kar se v Domu Lipa borimo z obvladovanjem okužb s Covid- 19. Ko že mislimo in se nadejamo, da smo obvladali borbo z virusom, se pojavi nov primer, ki nas postavi na realna tla. Zaposleni vlagajo ogromno truda in napora v zamejitev okužbe, kot tudi temu, da bi bilo življenje naših stanovalcev, kljub določenim omejitvam, kar najbolj normalno. Žal časi in situacija v kateri se nahajamo, niso nič kaj spodbudni. Odgovornost in nemoč, ki jo pri tem čutimo zaposleni po domovih, je ogromna. Vsak dan s strahom čakamo rezultate brisov in upamo na najboljše. Upoštevamo vsa strokovna navodila in priporočila, a pot virusa je še naprej nepredvidljiva.

 

Tolaži nas dejstvo, da se okužba zaenkrat ni razširila po vseh oddelkih, temveč je omejena znotraj oddelka demence na 2. nadstropju. Na tem oddelku vsak teden opravljamo kontrolna testiranja in žal se postopoma pojavljajo tudi  nove okužbe.  Ravno enote demence predstavljajo največji izziv, saj gre tu predvsem za stanovalce, ki jih težko omejujemo in ki največkrat ne razumejo situacije, zato je zamejitev prenosa okužbe, toliko težja.

 

Z večjim izpadom kadra se za zdaj ne srečujemo in upajmo, da bo tako tudi v bodoče. Res je, da smo že vsi utrujeni od celodnevnega dela, a hvaležnost, ki jo vidimo v očeh naših stanovalcev, nam daje moč in motivacijo za nadaljnje delo.  Vsa zahval in pohvala gre mojim sodelavcem, ki so se v teh res težkih trenutkih, zelo izkazali. Verjamemo, da nam bo uspelo, hkrati pa se zavedamo, da sta pred nami še dolga in naporna jesen ter zima in dokler ne bo ustreznega cepiva, bodo takšne situacije naš vsakdan.

 

Ostanite zdravi in držite pesti, da se naše življenje čimprej vrne v normalo. Mi se bomo trudili še naprej za naše stanovalce, ki za nas v teh časih predstavljajo družino, s katero preživimo večino svojega časa.

Marinka Hrnčič, direktorica

  ENERGETSKA-IZKAZNICA