OBVESTILO   02.11.2020

 

Spoštovani svojci,

 

preko vikenda smo nadaljevali s testiranji naših stanovalcev v domu in sicer smo testirali še preostanek stanovalcev, ki prebivajo na oddelku, kjer je bila potrjena prva okužba ter naključno izbrane posamezne stanovalce iz ostalih oddelkov. Tako smo čez vikend testirali 40 stanovalcev, okužba je bila potrjena pri 6 stanovalcih. Upali in verjeli smo, da je okužba uspešno zamejena znotraj enega oddelka, a smo jo žal odkrili še na drugem oddelku. Zaradi tega smo danes testirali vse stanovalce 2. nadstropja, rezultati bodo predvidoma jutri zjutraj.

 

Skupno število vseh okuženih domskih stanovalcev je 9 in vsi razen enega so nameščeni v rdeči coni. Njihovo stanje je za zdaj stabilno, z blažjimi simptomi.

 

Zdravstveno stanje vseh stanovalcev budno spremljamo in ob najmanjšem sumu ukrepamo v skladu s strokovnimi smernicami in navodili domskega zdravnika in epidemiologov.

 

Žal se soočamo še z okužbami v oskrbovanih stanovanjih, ki so od domskega dela sicer popolnoma ločena in kjer stanovalci samostojno živijo. Tudi za te stanovalce moramo primerno poskrbeti, kar nam nekako še vedno uspeva.

 

Spoštovani svojci, situacija je za zaposlene vse prej kot enostavna, ni pa razloga za paniko. Veseli smo, da se naši stanovalci kljub okužbam počutijo dobro.  V skrbi in želji, da se trenutno stanje čimprej umiri, se vam zahvaljujemo za razumevanje in sodelovanje ter vas lepo pozdravljamo.

Za vse informacije o počutju in stanju stanovalcev, se lahko preko telefona, obrnete neposredno na posamezni oddelek doma in sicer v dopoldanskem času med 9.00-11.30 uro ter v popoldanskem času med 15.00- 17.00 uro.

 

Pogovor s stanovalci, ki so začasno nameščeni v rdeči coni je možen preko telefonske številke 051 265 693.

 

Za morebitna vprašanja smo vam na razpolago na znanih telefonskih številkah.

 

O vseh spremembah, vas bomo obveščali telefonsko. Prosimo za razumevanje in potrpežljivost v primeru, da se ne bomo takoj oglasili na telefon. Sedaj sta vsa pozornost in vsi napori usmerjeni v prvi vrsti k našim stanovalcem, saj nas le ti v tem trenutku najbolj potrebujejo.

 

Obiski in  samostojni izhodi do nadaljnjega niso dovoljeni. Ravno tako ni dovoljen prinos stvari. Izjema so zdravila in drugi zdravstveni pripomočki.

 

Verjamemo, da nam bo uspelo, za kar gre zahvala zaposlenim, ki so se v teh težkih in napornih časih, še posebej izkazali.

 

Ostanimo zdravi.

 

 

Kolektiv Doma Lipa

  ENERGETSKA-IZKAZNICA