OBVESTILO 11.12.2020

 

Pozdravljeni,

 

kar nekaj časa je minilo od mojega zadnjega javljanja. Življenje v domu kljub situaciji v kateri se nahajamo, teče dokaj normalno, naprej. Veseli nas, da smo precej uspešno uspeli zajeziti širjenje okužb po domu in upamo, da bo sreča na naši strani tudi v bodoče. Rešitev za normalizacijo življenja v domu vsekakor vidimo v cepivu, ki naj bi bil v prvi vrsti namenjen najranljivejšim skupinam, kamor spadajo tudi naši stanovalci.

 

V tem tednu smo začeli s preventivnim, tedenskim testiranjem vseh zaposlenih z hitrimi, antigenskimi testi, s katerimi naj bi zaznali okužbo pri posamezniku, že pred razvojem simptomov.

 

Trenutno imamo v domu eno aktivno okužbo med stanovalci ter štiri aktivne okužbe med zaposlenimi. V oskrbovanih stanovanjih ni nobene aktivne okužbe že več kot mesec dni.

 

Velika zahvala za dokaj ugodno epidemiološko situacijo v domu gre vsem zaposlenim, ki resnično vlagajo ogromno truda v preprečevanje širjenja okužbe in se hkrati po svojih najboljših močeh trudijo, da bi bilo življenje naših stanovalcev, kar najbolj normalno. K sreči ekipe zaposlenih po oddelkih kljub okužbam niso zmanjšane, za kar smo pravočasno poskrbeli z zaposlovanjem dodatnega kadra, ki pa ga v naši dejavnosti, ni nikoli preveč.

 

Zelo dobro se zavedamo, da trenutni situaciji še ni videti konca in da se bomo morali z virusom preprosto naučiti živeti in se s z njim sprijazniti. Do okužb bo prihajalo kljub vsem preventivnim ukrepom še naprej, tako med stanovalci kot tudi med zaposlenimi. Mislimo pa, da je že čas, da svojcem in našim stanovalcem ponovno omogočimo srečanje, saj vemo, da nikomur ni lahko. Tako bomo že v prihodnjih dneh izkoristili ugodno situacijo v domu in vam omogočili srečanje s svojimi najdražjimi.

 

Protokol obiskov bo zaradi varnosti in lažje organizacije dela nekoliko spremenjen in sicer bodo obiski potekali samo od ponedeljka do petka in se bodo prilagajali aktualnim razmeram. Načeloma sta ponedeljek in torek namenjena za obiske stanovalcev 3. In 4. nadstropja; sreda za stanovalce v zgradbi oskrbovanih stanovanj; četrtek in petek pa za stanovalce 1. In 2. nadstropja.

 

Na obisk se načelom ne naročate sami, ampak vas bo kontaktirala socialna delavka ga. Tatjana Toman, s katero boste uskladili termin obiska v skladu z našim protokolom. Za dodatne informacije je dosegljiva vsak delovnik na telefon: 08 2009 202 med 9. In 11. uro.

 

Protokol obiskov je prilagojen trenutni situaciji in prosimo za dosledno upoštevanje vseh preventivnih varnostnih ukrepov. Ob neupoštevanju le teh, obiska ne bomo omogočili.

 

Kmalu na svidenje in ostanite zdravi.

 

 

Marinka Hrnčič

Direktorica

  ENERGETSKA-IZKAZNICA