V prvi polovici meseca aprila, 2016,  so v Domu Lipa Štore nastopili člani Moškega pevskega zbora Vojnik, pod vodstvom ga. Emilije Kladnik Sorčan.

Moški pevski zbor Vojnik  deluje pod okriljem Kulturno-umetniškega društva »France Prešeren« Vojnik in bo čez dobre tri tedne praznoval svoj visok jubilej – 80 letnico  delovanja. Zbor ima bogato zgodovino, saj je vtisnil neizbrisan pečat slehrni pesmi, ki je kdajkoli zvenela iz vrst dobrih prijateljev in zavednih, pokončnih ljudi. Trenutno  zbor šteje 39 pevcev in zborovodkinjo ga. Emilijo Kladnik Sorčan, torej skupno 40 članov.  Moč pesmi, ki je pomagala prebroditi tudi manj uspešne čase, je neizmerna, zato zdaj člani zbora s svojo pevsko tradicijo ohranjajo  petje kot dragoceno dediščino http://rxcare.net/generic-cialis-price/.

 Stanovalcem doma so se predstavili z pesmimi: V kresni noči, Završki fantje, O Kresu, Eno takšo bi rad, Žabe, O, Podjuna,  Oj Triglav, moj dom in še nekaterimi, ki jih bodo predstavili  meseca maja na svojem jubilejnem  koncertu v Vojniku.  Ob opazovanju obrazov med poslušalci, je bilo opaziti, da so se jih zapete pesmi močno dotaknile, saj je marsikomu pritekla solza spominov po obrazu. Na koncu  vsake pesmi, smo nastopajoče  nagradili z močnim aplavzom z željo, da še kdaj pridejo med nas.

  ENERGETSKA-IZKAZNICA