Na toplo poletno popoldne 21. julija  smo v Domu Lipa Štore gostili ljudske pevce iz Tepanja. S svojo prisotnostjo, pozitivno energijo in obujanjem spominov na stare ljudske pesmi  so stanovalcem  privabili smeh na obraz  in poseben žar v očeh, saj so večino pesmi  dobro poznali in jih z veseljem tudi z njimi prepevali.

Ljudski pevci  delujejo 15 let, v zasedbi, ki  jo sestavljajo 3 člani pa 4 leta. Niso jim tuji niti nastopi v tujini, kamor zajadrajo vsaj dvakrat letno.  Izdali so knjigo in štiri zgoščenke z ljudskimi pesmimi, saj se trudijo, da ljudska pesem nebi  izumrla in bi radi za seboj pustili bogato dediščino , ki želijo, da se prenese na mlajše rodove.

Ob Igranju harmonike in prepevanju   nam vsem dobro znanih pesmi: Kam le čas beži, Lepo je res na deželi, Mi se mamo radi so se naši stanovalci razživeli in zaplesali, ter pozabili na vsakodnevne skrbi in težave.

Mislim, da njihov nastop  v našem domu ni bil zadnji. S stanovalci so se že dogovorili, da se zopet vidijo prihodnje leto. Mi bomo besedo držali in jih povabili.

  ENERGETSKA-IZKAZNICA