MATERINSKI DAN

Pomlad je res lepa! Takrat vse ozeleni, sonce nas greje s toplimi žarki in travnike obda v čudovite barve…to je čas, ko se spomnimo na praznik mam. Mama je prva oseba s katero stopimo v odnos. Je beseda, ki čudovito zveni. Je beseda, ki jo rada sliši vsaka mama.

Materinski dan je mednarodni praznik ob katerem izražamo pozornost vsem ženskam v vlogi mame. Zaradi praznovanja dneva žena 8. marca, se v Sloveniji materinskega dneva do 90. leta prejšnjega stoletja ni posebej praznovalo. Šele po osamosvojitvi je materinski dan znova začel pridobivati večji pomen. In ga obeležujemo tudi pri nas.

Na ta dan smo se tudi v Domu spomnili na stanovalke in jih presenetili. Povabili smo jih v skupen prostor, kjer sta nas obiskala predstavnica Novega Tednika, predstavnik podjetja Novatel in voditelja Radia Celje Boštjan Oder in Luka Žerjav in podarila 130 rožic. S svojim voščilom, simpatičnostjo in nasmehom so jim polepšali dan, ki jim bo zagotovo ostal v prijetnem spominu.

Materinski dan je eden izmed tistih, ki nas spominja, da smo lahko hvaležni mamam za njihovo brezpogojno ljubezen, toplino in vso dobroto, ki nam jo dajejo.

 

  ENERGETSKA-IZKAZNICA