V četrtek, 11. avgusta so Dom Lipa Štore obiskali člani Društva likovnikov Ljubljana z namenom, da bi v domu ali njegovi okolici slikali na platno. Društvo likovnikov Ljubljana, se je pod vodstvom ga. Jane Strušnik udeležilo dobrodelne enodnevne likovne delavnice, ki je potekala  drugi četrtek v mesecu avgustu, od 9. 00 do 16.00 ure, v Domu Lipa. Delavnice se je udeležilo 8 slikarjev.

Likovniki so se zjutraj naprej okrepčali in popili jutranjo kavo, nato pa so šli veselo na delo. Na domskem vrtu so si poiskali ustrezen kotiček in začeli z ustvarjanjem. S sabo so si prinesli vse potrebno za likovno izražanje. Tema ustvarjanja ni bila točno določena, zato so se umetniki lahko prepustili lastni interpretaciji.  Načrte jim je prekrižal le rahel dež. Kljub slabemu vremenu so uspešno ustvarjali na domskem vrtu, pod senčniki,  njihova marljivost pa je privabila mnoge stanovalce doma ter koga tudi navdihnila.

Udeleženci likovne kolonije so dela pustila v Domu, z željo da popestrijo hodnike našega doma in pustijo pečat, ki bo spominjal na naše skupno druženje. Njihova dela so razstavljena v skupnih prostorih doma in notranjih hodnikih ter vas vabijo, da si jih ogledate.

  ENERGETSKA-IZKAZNICA