Jesen je letni čas, ki nam podarja mnogo pridelkov, le  ozreti se moramo okrog sebe in izkoristiti darove jeseni. Poleg  orehov in gob,  jeseni slavi tudi kostanj.

 Kostanj izvira iz zahodne Azije, vendar pa nekateri menijo, da je njegova domovina Sredozemlje, kjer so ljudje že pred tisoč leti in več snovali prve kostanjeve gaje. Pridelek so porabili za lastno prehrano in prehrano domačih živali v zimskem času. Kostanj pa je  še danes odlična hrana za otroke, starejše in vse, ki so izpostavljeni večjim telesnim naporom.  Mi si ga nismo privoščili le zato, ker je zdrav in vsebuje veliko beljakovin,  mineralov ter vitaminov, pač pa smo poleg kostanja in mošta,  imeli tudi razlog za druženje. Ob prijetnem popoldnevu,   ko je mize napolnil pečen kostanj  in pečena jabolka, smo nazdravili z moštom in se veselili ob igranju skupine  Pit mi daj. Vesele godce smo z veseljem poslušali in se naglas spraševali:«  Le kdaj je minilo naše druženje, da je ura že toliko? Medtem, ko so se naši pevci  poslavljali s pesmimi, ki naj bi nakazovale zaključek, jih mi nismo želeli izpustiti iz svoje sredine.

Res je bilo  lepo, vsi smo prepevali, nekateri celo zaplesali. Dobra volja, petje in smeh vse to je zaznamovalo naš kostanjev piknik, ki je prehitro minil, a upamo, da bo zopet kmalu priložnost, da se skupaj poveselimo in podružimo.

  ENERGETSKA-IZKAZNICA