26. maja smo se s stanovalci Doma Lipa Štore odpravili  na izlet na BREZJE. Obiskali smo romarsko cerkev na Brezju,  se udeležili svete maše  ter se odpeljali na kosilo v gostilno in restavracijo Avsenik.

Brezje so vas v občini Radovljica, ki je največji romarski kraj v Sloveniji. Tam je največja znamenitost bazilika (cerkev) Marije Pomagaj, ki služi kot slovensko narodno svetišče. Brezje so postale središče vernih Slovencev po prvih milostnih ozdravitvah leta 1863. Čeprav je romarska pot k Mariji Pomagaj na Brezje ena najmlajših na Gorenjskem, je že stoletje in pol naša najpomembnejša božja pot. Na to pot smo se podali tudi udeleženci Doma Lipa.

Sveto mašo za udeležence izleta,  je vodil naš teharski župnik, g. Miha Herman. Pri maši smo molili za zdravje in zdravje svojih bližnjih. Nato  smo se stanovalci in njihovi spremljevalci sprehodili okrog oltarja Marije Pomagaj ter se skupinsko slikali pred cerkvijo.

Sledilo je popoldansko druženje ob okusnem kosilu, kozarcu rujnega ter prepevanju ljudskih pesmi ob spremljavi kitare. Vzdušje je bilo sproščeno in prijetno. Stanovalci so dejali, da je bil izlet enkraten in nepozaben.

  ENERGETSKA-IZKAZNICA