AKTIVNOSTI V DOMU  V ČASU EPIDEMIJE

Zaradi preprečevanja širjenja okužb v času epidemije, potekajo v Domu Lipa Štore individualne okupacijske, zaposlitvene in  terapevtske aktivnosti, ki so prilagojene vsakemu posamezniku.

Stanovalce ob lepem vremenu v manjših  skupinah v spremstvu osebja, peljemo na sprehod okrog ribnika na domskem vrtu ali pa v bližnjo okolico doma. Tam radi posedijo na stolih ali klopcah ter poslušajo petje ptic, opazujejo naravo in  uživajo na soncu. Mnogi pogosto obiščejo  domsko kapelico, kjer molijo tako za svoje zdravje, kot  za zdravje svojih najbližjih. Duhovna opora jim nudi  veliko notranjega miru in  se po tem bolje počutijo.

Svoj prosti  čas stanovalci preživijo aktivno, po svojih zmožnostih in interesih. Tako nekateri ustvarjajo v svojih sobah, kjer jim priskrbimo ves potreben material in pripomočke, spet drugi se zaposlijo individualno ob različnih miselnih, terapevtskih  in okupacijskih aktivnostih  v skupnem prostoru. Pri tem smo seveda pozorni na varno razdaljo, vendar se kljub temu lahko med sabo pogovarjajo, gledajo  televizijo, prebirajo časopis, poslušajo glasbo ali pa celo kaj zapojejo.

Kljub temu, da je večina stanovalcev zelo aktivnih in pravijo, da jim hitro mineva čas, vseeno  pogrešajo svojce, svoje najdražje. Zato so še posebej veseli klicev svojcev, pošte in paketov. Verjetno jim tudi sami povedo, da se veselijo časa, ko bodo obiski zopet mogoči. Kljub epidemiji, ki nas je doletela, se mnogi zavedajo dane situacije in jo sprejemajo takšno kot je. Spoštujejo  pravila ter varnostne ukrepe ter se trudijo po svojih najboljših močeh.

 

Nekaj utrinkov iz domskega življenja….

  ENERGETSKA-IZKAZNICA