V četrtek, 23. novembra 2017 je potekalo v Domu Lipa Štore medgeneracijsko druženje učencev iz Osnovne šole Štore ter stanovalcev doma. Učenci iz Osnovne šole namreč prihajajo v Dom enkrat mesečno, kjer se skupaj s stanovalci družijo ob različnih družabnih  in ustvarjalnih aktivnostih.

Z Osnovno šolo Štore sodelujemo že  več let v projektu »Sadeži družbe«, ki ga organizira Slovenska filantropija. Osnovno vodilo tega projekta je medgeneracijsko sožitje ter medsebojna pomoč. K temu projektu se je prijavila Osnovna šola Štore, kateremu smo se z veseljem pridružili v Domu Lipa, saj obisk otrok vedno znova razveseli stanovalce doma.  Z medgeneracijskim druženjem stanovalcev in otrok  se ohranja vez med mladimi in starejšimi ter se krepi njihova vzgoja, medsebojno spoštovanje in razumevanje.

Tokrat so se medsebojno družili ob izdelovanju adventnih venčkov.  Otroci so bili navdušeni nad delavnico, stanovalci pa so bili zadovoljni, saj so jim mlade spretne roke pomagale pri izdelavi venčkov. Medsebojno druženje je potekalo eno uro, ki pa je bila za vse mnogo prekratka. Skupaj so naredili deset adventnih venčkov, ki bodo krasili mize v jedilnici doma.

Druženje otrok in starejših vse prisotne duhovno bogati in prispeva k humanizaciji medsebojnih odnosov. Veselimo se ponovnega obiska otrok, saj je njihovo sodelovanje zanimivo in prijetno za vse udeležence.

  ENERGETSKA-IZKAZNICA