100. ROJSTNI DAN STANOVALKE DOMA LIPA

23 saudemasculina.pt. novembra je v Domu Lipa Štore praznovala svoj 100. rojstni dan stanovalka doma, gospa Erna Nečemar. Ob njenem visokem jubileju so ji ta dan čestitali: direktorica doma, ga. Marinka Hrnčič, podžupanja občine Celje ga. Darja Turk, predsednik krajevne skupnosti Slavka Šlandra g. Alojz Malavc ter tamkajšnja  društva upokojencev in ostali predstavniki doma.

Ta dan so se v glavni jedilnici zbrali vsi prej omenjeni ter stanovalci doma, ki bivajo na istem nadstropju, kot je nastanjena naša jubilantka. Ob njem praznovanju ji je zapel domski pevski zbor,  pod vodstvom ga. Vesne Ternovšek. V nedeljo je svoj visoki jubilej praznovala skupaj s  svojci, v torek, pa so ji v dom prišli še zaplesat člani Folklorne Skupine Slavka Šlandra Celje.

Ga.  Erna, je bila celo življenje zelo aktivna, saj je v mlajših letih igrala v igralski skupini ter pela v zboru. Dolga leta je bila zaposlena v Železarni Štore, v prostem času pa je veliko šivala. Bila je poročena in v zakonu je rodila dva otroka, sina Petra, ki je že pokojen ter hči Stanko Kovačič.   Sama rada pove, da ima šest vnukov ter devet pravnukov. Pravi tudi, da ima lepe spomine, ki jih je preživela  v krogu svojih najdražjih.

Ob svojem 100. rojstnem dnevu je dejala, da ni nikoli razmišljala o tem koliko let bo dočakala.

 

  ENERGETSKA-IZKAZNICA